21 Şubat 2015 Cumartesi

Bağdat seferlerine yeniden başlıyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Irak'ın başkenti Bağdat'a yaklaşık üç hafta aradan sonra uçak seferlerinin yeniden başlayacağı bildirildi.


BAE'den Bağdat'a gelen Flydubai 215 sefer sayılı bir yolcu uçağının Bağdat Uluslararası Havalimanı'na inişi sırasında silahlı saldırıya uğramasının ardından, BAE Genel Sivil Havacılık Otoritesi, 27 Ocak'ta Irak'a olan tüm seferlerin askıya alınmasına karar vermişti. Bu kararın ardından Flydubai, Emirates, Etihad ve Air Arabia şirketleri de seferlerini askıya almıştı.

Air Arabia Havayolları Genel Müdürü ,  Şarika Havalimanı'ndan Bağdat'a haftada 3 sefer yapılacağını aktardı.
Flydubai Havayolları Sözcüsü de BAE Genel Sivil Havacılık Otoritesi'nin uçuşların askıya alınmasına son vermesinin ardından, yarından itibaren Bağdat seferlerine yeniden başlayacaklarını belirtti.
Flydubai Havayollarının, bu ayın başında 14 Şubat'a kadar Bağdat'a bütün seferlerin askıya alındığını açıkladığını hatırlatan sözcü, Irak Ulaştırma Bakanlığı'ndan emniyet yetkililerin gerekli tüm önlemleri aldıklarına yönelik onay beklediklerinden dolayı bir haftalık gecikme yaşandığını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder